Jericoacoara levererar

De har blåst bra ända sedan dag 1. Lite ovant att segla på ett nytt ställe, men till och från är det riktigt bra segling. Bäst är det när det är lågvatten eftersom det då blir långt och platt mellan vågorna = perfekt för freestyle, när högvattnet trycker in bygger vågorna upp och det rullar in set med skaplig storlek. Det som däremot är väldigt störande här i  Jeri är att de är fruktansvärt mycket folk på vattnet vilket gör att man får kryssa mellan freeridare och således tappar fokus från sin egen segling. När högvattnet är som högst blir det utmärkta förållanden för lite vanlig surf utan segel, skönt avsluta dagen med lite vågsurf i solnedgången. I övrigt är Jeri ett riktigt paradis, hela stämnigen här passar mig utmärkt, vart man än går hör man ljudet av gungande reggae, trevliga avslappnade människor som hälsar på en, små stånd som säljer caipirinhas för cirka 8 svenska pengar, palmer som vajar i vinden, hästar, kor och åsnor som strosar runt fritt, det är helt enkelt underbart. Som grädde på moset har jag även lyckats bocka av ett par nya trick på vattnet, bland annat spock 900 och carving into sw kono, riktigt gött! Tyvärr dunkar inte internetet här på hotellet perfekt så de var krångligt att ladda upp bilder, men jag ska göra ett nytt försök en annan dag!

 

// Petter

S- 222