Camocim lever inte upp till förväntningarna

Idag åkte hela svenskgänget här i Jeri på utflykt till Camocim, ett riktigt äventyr kan jag lova. En trött gammal buss skulle ta oss och all utrustning till Camocim. Chaffisen bestämde sig för att åka längst stranden eftersom det var lågvatten på morgonen. Det dröjde inte länge innan bussen pajade och vi satt fast ute i mangrove skogen med tidvattnet som blev högre och högre för varje minut. Efter mycke meckande, puttande, grävande och stånkade lyckedes vi iallafall ta oss hela vägen till Camosim. Tanken var att vi skulle sova två nätter i Camocim eftersom de sägs att det är ett riktigt bra ställe. Väl framme var de flest ivriga att checka in på ett pousada för att kunna komma ut och testa förhållandena. Rummen på Puosadat vi valde var bland de absolut äckligaste jag någonsin skådat. De andra riggade medans jag tog det lite lugnt eftersom jag lyckats åka på nån form av brasilians influensa. Efter lite vila och ett gäng brasilianska mirakelpiller stack även jag ut och testade stället en liten stund. Jag har väldigt svårt att förstå varför folk hypar detta ställe, eftersom det sannerligen inte var något vidare vindsurfingspot. En bajsbrun å, riktigt stökig sjö, byigaste vinden i mannaminne och fullt av hajar gör INTE Camocim till ett utav mina favvo ställen. Eftersom förhållandena inte levde upp till förväntningarna på långa vägar och jag kände mig rätt hänging bestämnde sig jag, Emmi och Konstantin för att ta en pickup tillbaka till Jeri, där vi trivs och känner oss hemma. Men utflykten var trots allt en fantastisk upplevelse och de e ju kul att testa något nytt. Nu hoppas jag bara att flunsan släpper så jag kan få ge järnet på vattnet!

Bussen som tog oss till Camocim

// Petter

S- 222