SWT Freestyle Hagapark forts…

Då var Årets första freestyletävling till ända. Två heldagar och vi lyckades köra igenom en hel singel samt dubbeleliminering. Dag ett under singeln var vinden förhållandevis lätt vilket jag nu har börjat gilla efter en månad på Bonaire. Dag två bjöd på blåsigare förhållanden och under dubbelelimineringen var det 4,7 med bra drag. Andreas Alm imponerade på hemmaplan och seglade upp sig genom dubbelelimineringen och vi stod tillslut som konkurrenter i semifinalen. Jag var fruktansvärt nervös, jag gillar verkligen inte att tävla mot Andreas eftersom han är en av mina bästa vänner. Jag lyckades segla ett utav mina bästa tävlingsheat någonsin och tog mig vidare till final även denna dag. I finalen seglade jag tyvärr inte alls lika bra inledde heatet med en krasch följt av ytterligare en krasch, efter det vart jag extremt stressad och tappade massa höjd, seglade på ilska istället för på känsla vilket inte är ett särskilt bra recept. Jag lyckades tillslut trots allt köra ett hyfsat heat men det räckte dessvärre inte riktigt hela vägen så jag slutade på andra plats. Nöjd men också såklart något frustrerad eftersom jag seglat så mycket bättre i heaten innan finalen. Allt sammantaget var detta en lyckad tävling och vi hade möjlighet att frisegla tillsammans någon timme på fredag eftermiddag innan färjan tillbaka till Gotland. Hoppas vi ses snart på vattnet igen och stort cred till Henrik Hagen som agerade huvuddomare och samordnare för hela eventet.

// Petter

S- 222