Sälsafari!

Fjärde dagen i rad med vind i Skälderviken även fast prognosen sett långt ifrån lovande ut! Trots ett hektiskt schema för att hinna med skola, examinationer, jobb och surf så har det vart njutningsfullt. Det som bidrog med extra krydda utöver den otippade vinden, solen, och vattnet idag var att jag fick SÄLskap hahah. En riktigt nyfiken säl var med och närgånget granskade mig när jag surfade idag, inte utan att man fick lite prestationsångest. Häftigt känsla men lite skrämmande, trots att sälar verkar snälla är dom faktiskt riktigt stora!

Som ni också kanske läst i tidigare inlägg har jag senaste veckorna fått möjlighet att testa 3 utav vindsurfingmarknadens dedikerade freestyle segel: RRD Style Pro, Simmer Whitetip och Neil Pryde Wizard. Jag har testat seglen hårt i olika förhållanden, allt från tok-plattvatten i Klagshamn, skvalp på Hagapark, byiga vindar i Lundåkra, waves i Apelviken till supershop i skälderviken… Alla dessa segel är renodlade freestyle segel och det märks tydligt när man kommer ut på vattnet. Samtliga segel har en likartad känsla och de märks att de är sydda för att passa freestylesegling, men som alltid har de olika märkena lite olika karaktär. Övergripande kan jag i alla fall konstatera att dessa segel är väldigt välbalanserade och är en ren fröjd att ducka eller segla med clewfirst. De är extremt lätta i handen även när du seglar rakt fram men störst skillnad märker man när man börjar snurra, ducka eller rotera seglet. De har genomgående en mycket väl fungerande på/av känsla för att underlätta i olika manövrar, och när du vill har du ordentligt med drag i seglen. Det som också är genomgående är att dessa segel riggas lite annorlunda jämfört med många traditionella segel. Seglen kräver inte alls särskilt mycket nedhal, medan man istället får jobba betydligt mer med uthalet. Jag kommer framöver förse er med lite mer detaljer kring min upplevelse av varje enskilt segel.

Så håll koll på uppdateringarna!

Hallådär!

Hallådär!

// Petter

S-222